lørdag den 15. april 2017

Sports Direct majiteľ Mike Ashley berie £ 43m punt na akcie spoločnosti Tesco

Mike Ashley Sports Direct International urobila £ 43m stávku, že podiely v problémových supermarkete Tesco sa zotaviť po svojom nedávnom prepade.

miliardár, ktorý vlastní tiež futbalový klub Newcastle United, ktorý súhlasil s Goldman Sachs kúpiť 23m akcie Tesco od banky za stanovenú cenu v budúcnosti. V súlade s podmienkami tejto put-opcie, ak akcie Tesco sú pod touto realizačnej ceny v čase, keď sa končí možnosť, potom Sports Direct má buď kúpiť akcie od Goldmana za dohodnutú vyššiu cenu, alebo zaplatiť banke rozdiel.V oboch prípadoch bude obchodné Ashley stratovi.


Sports Direct dostane prémiu, ktorá je splatná, ak je opcia, ktorá by zmierňovať prípadné straty v prípade, že akcie klesli.

Avšak, ak akcie Tesco vyšplhala nad realizačnú cenu, prémie bude predstavovať zisk pre Ashley a spoločnosti. Sports Direct by neodhalil realizačnú cenu, alebo ak by voľba vyprší.

Sports Direct uviedlo, že bola povinná zabezpečiť, aby hotovosť ako zabezpečenie pre 23m akcií, čo predstavuje 0,28% z Tesca.Stálo tam: "Po tom, čo vzal do úvahy prémie to dostane maximálnu expozície Sports Direct v rámci opcie je obmedzená na približne £ 43 m."

akcie

Tesco stratili asi 15% svojej hodnoty v tomto týždni po je odhalený varovanie o prekvapenie zisk v pondelok a prijatý do účtovných chýb, ktoré ju viedli k preháňať jeho prvú polovicu zisku o 250 m £.

Sports Direct oznámila, že jej investí cie "odráža [jeho] rastúci vzťah s Tesco a presvedčenie v dlhodobom horizonte Tesco. "

Táto správa urobila málo pre akcie spoločnosti Tesco tak ďaleko, ktoré sú dole 0.2p na 194.7p. V stredu sa ukázalo, že Tesco druhým najväčším akcionárom, BlackRock, predal asi pätinu svojho podielu po varovaní zisku.Medzitým Sports Direct je stabilný na 660p.

Tesco krok nie je to prvýkrát, Ashley má prekvapil mesto s komplikovanou share deal.

V januári Sports Direct kúpil 4.6 % podiel v spoločnosti Debenhams, len aby ho predať menej než o týždeň neskôr so ziskom okolo 5 m £ a nahradiť ju iným Bet365-Otvorte si účet komplikovaným usporiadaním volieb. To vytiahol put-možnosť dávať to právo, aby sa vlastníctvo až 81.3 akcie v Debenhams alebo 6,6% v budúcom období, dávať to určitú mieru vplyvu, bez toho, aby priamo ovládajúci hospodárstva. To vtedy povedal that5 jeho maxim álna expozícia bude £ 64 m.

Od tej doby akcie Debenhams stratili okolo 25%, ale Ashley robil dohodnúť dohodu s Debenhams dať Sports Direct ústupky vo svojich obchodoch.On tiež kúpil stávky v súperi Blacks Leisure a teraz-busta JJB Sports. Rovnako ako u JJB, jeho stávky nie sú vždy úspešné.. On údajne stratil okolo £ 300m nákupu akcií HBOS, ktorá sa následne bola zachránená Lloyds Banking Group

analytik Nick Bubb povedal: "No, Mike Ashley je veľký predajca, ale jeho najnovšie punt v Tescu je pripomínajúce jeho podporné punt v Debenhams späť v januári, čo sa nezdá dopadlo veľmi dobre.

"s mohutným BlackRock predaja, jasne trvá dva, aby sa na trhu, ale podozrenie, že väčšina Sports priame akcionári by zrejme radšej Mike Ashley sa držať toho, čo je to dobrý…a nie obchádzať plaviť do akcií Tesco. "

Ashley tiež predáva £ 200 metrov v hodnote Sports Direct akcií Goldman Sachs v apríli, kr� �tko po tom, akcionári odmietli navrhovaný systém bonusov, ktorý by ho vidieť prijímať 8M akcie v roku 2018.

Stávkové kancelárie Bet365

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.