søndag den 23. juli 2017

Čech na Stamford Bridge ako hosť. Anglicko žije šlágrom Chelsea - Arsenal

Londýnske derby, nezmieriteľní rivali, premiéra Petra Čecha na Stamford Bridge ako hosťa a…Áno, nevraživosť medzi oboma trénermi. To všetko so sebou nesie sobotňajší duel sedemnásteho sa štvrtým.

Jeden z prvých otázok na Arsene Wengera sa týkal práve jeho vzťahu s José Mourinhom, koučom Chelsea. "Pozrite, myslím si, že je tomu venovaná zbytočná pozornosť. Ľudia chodia na štadión, aby sa bavili futbalom, všetko statní je druhoradé, "reagoval kouč Arsenalu.

Bol pritom evidentne nepokojný. "Nemám k tomu čo povedať."

Tí dvaja sa naozaj nemajú radi.Keď sa v auguste pred štartom Premier League ich tímy stretli v Superpohára, po zápase Mourinho čakal pod tribúnou, pod ktorou sa uskutočnil slávnostný ceremoniál, aby kaž dému z futbalistov Arsenalu zablahoželal k víťazstvu. Keď po schodoch schádzal Wenger, na podanie rúk nedošlo. TTI dva robili, že sa nevidí a minuli sa bez povšimunutí.

Arsenal vyhral 1: 0, čím proti Chelsea zastavil sériu neúspechov. V Premier League totiž súpera porazil naposledy pred štyrmi rokmi.V posledných štyroch vzájomných dueloch Arsenal neskóroval, na jar 2014 dokonca na Chelsea podľahol 0: 6.

Vtedy stál Čech na strane víťazov, ako to bude teraz? "Nikdy som nehral na Stamford Bridge za hosťujúci tím, takže to pre mňa bude nový zážitok," nechal sa počuť český gólman.

"Pre nikoho nie je ľahké hrať proti svojmu bývalému klubu, ale Peter už to zažil v Superpohára," poznamenal Wenger.

Arsenal síce ligovú sezónu začal lepšie ako Chelsea, ale do derby ide po nečakanej porážke v Lige majstrov na ihrisku Dinama Záhreb.

"Naši hráči majú silnú mentalitu a chcú napravi ť porážku zo Záhrebu. Čaká nás veľký zápas, ale nezabúdajte, že je ešte len začiatok sezóny.Najviac záleží na tom, aký podáme výkon, "podotkol Wenger.

Chelsea v týždni porazila Maccabi Tel Aviv 4: 0, v Lige majstrov si tak spravila náladu, z piatich ligových duelov totiž vyhrala jediný, naposledy podľahla na Evertonu 1: 3.

Šieste dejstve Premier League má na programe ešte ďalšie derby, aj keď pre nezaujaté fanúšikov nie je tak atraktívny. Aston Villa sa stretne s West Bromwichom Albion. Posledný vzájomný duel, ktorý sa odohral v rámci Anglického pohára, priniesol výtržnosti, fanúšikovia dokonca vtrhli na ihrisko. Aston Villa zaplatila pokutu v prepočte 7 miliónov korún.

Vedúci Manchester City hosťuje West Ham United. Líder tabuľky síce v Premier League ešte nestratil ani bod a nedostali gól.V týždni však podľahol v Lige majstrov doma Juventusu 1: 2.

Druhý Leicester hrá na ihr isku Stoke, ktorému sa zatiaľ vôbec nedarí.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.