torsdag den 20. juli 2017

Martin, Štybar, Cavendish. Keď sa eufória a agónia na Tour premiešavajú

V rovnakom duchu sa po štvrtkovej etape Tour niesol takisto titulok servera cyclingnews.com: "Eufória pre Štybar, agónia pre bet365 bonus Martina."

Zdeněk Štybar zdvíhal onoho dňa v Havre ruke víťazne nad hlavu. Ale jeho tímový kolega Tony Martin vo svojom žltom drese sedel asi 800 metrov odtiaľ na asfalte po páde a so zlomenou kľúčnou kosťou.

"Tohtoročný Tour je brutálny," bilancoval britský Cycling Weekly.

"Nezažil som ešte na bicykli deň, kedy by sa devastácie a nadšenie tak premiešali," tvrdil po udalostiach z Le Havru britský šprintér Mark Cavendish, ďalší z hviezd Etixxu. A dodal: "Som tak hrdý na Zdeňka i na Tonyho."

Tony Martin došlapal vo štvrtok do cieľa podopi eraný tímovými kolegami Vermot a Kwiatkowským, pomliaždený, zdrvený.Prišiel však potom ku Štybar a povedal mu: "Nebuď kvôli mne smutný. Uži si svoj deň, zaslúžiš si to. "

Reportérom potom Nemec líčil:" Je podivné byť tak smutný a zároveň šťastný zároveň. Tak to teraz cítim.Zdeňková víťazstvo pomôže tomu, aby morálka nášho tímu zostala aj naďalej vysoká. "

Od Štybar išlo pri zmätočné dojazde v Havre o majstrovský ťah. bet365 stavky "Bola to skvelá stratégia," chválil ho osobne v štúdiu Eurosportu Greg Lemond, trojnásobný šampión Tour.

"Vyhodnotil dobre situáciu, že tímový spurterský líder Cavendish začína odpadávať," ocenil v štúdiu Českej televízie aj bývalý profesionál Pavel Padrnos. "Využil momentu prekvapenia a ušiel."

Naopak za ním…

Šprintéri si strážili Sagana.


"Štybar v Le Havre vypálil, zatiaľ čo Sagan a spol.sa po sebe 150 metrov pred cieľom pozerali a čakali, kto z nich zaútočia, "písal Stuart Clarke, komentátor Cycling Weekly. "Vyzerali, ako by tento rok nevideli Štybar, ako vyhráva podobný dojazd na Strade Bianche. Keď si uvedomili, čo sa deje, bolo pre nich neskoro. "

Peter Sagan, v Havre druhý, priznal:" Hovoril som si: Pôjdem po Štybar a niekto z ďalších šprintérov sa za mnou vyvezie a vyhrá ? Tak to nie! "

Český cyklista si teda išiel vo štvrtok na pódium pre víťaznú trofej.

A Martin pre žltý dres, ktorý mu vďaka pádu v ochrannej zóne zostal.

Mobilné röntgen potvrdil bet365 mobil kruté tušenie: kľúčnu kosť má zlomenú!Napriek tomu si nemecký cyklista aj potom pohrával s myšlienkou, že bet365 si v piatok žltý dres naposledy oblečie. "Chcel som sa v ňom ešte raz postaviť na štart, užiť si ho, vyštartovať a až potom vzdať."

Helge Riepenhof, lekár tímu Etixx, sa však postavil proti: "Nejde to, musíš čo najskôr na operáciu. Tá kosť je roztrieštená na niekoľko kúskov. Navyše ide o otvorenú zlomeninu. "

Za tmy teda Martin odlietal smer Hamburg. Sponzor tímu mu zariadil súkromné ​​lietadlo. "Je to drsné, ale taká už je cyklistika. Dobré spomienky mi aj tak zostanú, "hovoril.V piatok ráno ho úspešne operovali.

Tímu Etixx ešte predtým nechal odkaz: Bojujte tiež za mňa.

Presne to urobili.

Mark Cavendish ovládol piatkové spurt a vyhlásil: "Toto je pre Tonyho."

Martin vzápätí na Twitteri reagoval: "Mark spôsobil, že som kričal radosťou na nemocničnom lôžku."

bet 365

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.